SPERGINN® Forte

SPERGINN® Forte je dodatak ishrani koji sadrži L-arginin, taurin, vitamin C, vitamin E, koenzim Q10 i cink. Cink doprinosi normalnom fertilitetu i reprodukciji, kao i održavanju normalnog nivoa testosterona u krvi. Vitamin E i C doprinose zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Vitamin C doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti.

SPERGINN® Forte u jednoj kesici proizvoda sadrži aktivne sastojke koji svojim sinergističkim dejstvom doprinose povećanju broja, pokretljivosti i kvaliteta spermatozoida, kao i efikasnom otklanjanju simptoma erektilne disfunkcije.

U kojim stanjima se preporučuje primena proizvoda SPERGINN® Forte?

Zašto SPERGINN® Forte?

Šta sadrži SPERGINN®Forte?

Aktivni sastojci:
1 kesica
L-arginin
2500 mg
Taurin
500 mg
Vitamin C (L-askorbinska kiselina)
180 mg
Koenzim Q10
200 mg
Vitamin E (DL-α-tokoferilacetat)
30 mg
Cink (cink-L-pidolat)
1,5 mg

Način primene

Odrasli: Jedna kesica dnevno. Rastvoriti sadržaj kesice u čaši vode (200 ml), dobro promešati i popiti.
Napomene: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Ne sadrži gluten i Iaktozu.
Pakovanje: 12 kesica.

MUŠKA NEPLODNOST

Neplodnost ili infertilitet predstavlja nesposobnost seksualno aktivnog para, koji ne koristi kontracepciju tokom jedne godine, da začne potomstvo. Kod 50% parova bez dece, faktor povezan sa muškom neplodnošću usko je povezan sa poremećajem broja, pokretljivosti i izgleda spermatozoida.

Faktori koji utiču na neplodnost kod muškaraca mogu se dovesti u vezu sa urođenim strukturnim poremećajima, stečenim poremećajima mokraćnih kanala i muških polnih organa, prisustvom infekcija, kao i povišenom temperaturom u mošnicama. Na neplodnost kod muškaraca mogu da utiču oboljenja žlezda sa unutrašnjim lučenjem, bolesti imunog sistema, sistemske bolesti vezivnog tkiva, kao i lekovi, toksini, zračenje i stil života. U velikom procentu muške neplodnosti (40-50%) nije moguće utvrditi tačan uzrok koji dovodi do smanjenog broja, loše pokretljivosti, slabijeg kvaliteta spermatozoida i smanjene količine semene tečnosti.

Postavljanje dijagnoze podrazumeva laboratorijsku potvrdu smanjenih vrednosti parametara semene tečnosti, detaljnu hormonsku evaluaciju, mikrobiološka ispitivanja, ultrazvučni pregled i druge metode u cilju otkrivanja uzroka i daljeg terapijskog pristupa.

Lečenje muške neplodnosti sprovodi se, pre svega, u cilju otklanjanja uzroka koji je doveo do razvoja bolesti. U tu svrhu se koriste hormonska terapija, hirurški tretmani kao i potpomognute tehnike oplođenja. Novija naučna istraživanja su pokazala da se korišćenjem klinički dokazanih suplemenata može povećati broj, pokretljivost i kvalitet spermatozoida.

Erektilna disfunkcija

Erektilna disfunkcija predstavlja trajnu nesposobnost postizanja i održavanja erekcije dovoljne za zadovoljavajući seksualni odnos. Erektilna disfunkcija utiče na fizičko i psihosocijalno zdravlje, kao i na kvalitet života obolelog i njegove porodice.

Poremećaj erektilne funkcije može nastati zbog promena na nivou krvnih sudova, nerava, strukture muških polnih organa, hormonske neravnoteže, usled uticaja lekova, zračenja, hirurških procedura ili psiholoških uticaja. Postoje različite kliničke forme poremećaja koje se između ostalog, prema težini, mogu podeliti na laku, srednje tešku ili tešku erektilnu disfunkciju.

Faktori rizika za nastanak erektilne disfunkcije su: nedostatak fizičke aktivnosti, gojaznost, pušenje, povišene koncentracije masnoća u krvi, bolesti bubrega, šećerna bolest i dr. Erektilna disfunkcija i bolesti srca i krvnih sudova imaju zajedničke faktore rizika i često se mogu dijagnostikovati kod istog pacijenta.

Dijagnoza erektilne disfunkcije se bazira na kliničkoj upotrebi validiranih upitnika koji mogu pomoći u proceni težine poremećaja ili efikasnosti terapije (Upitnik IIEF – Internacionalni indeks erektilne funkcije), fizikalnom pregledu, rutinskim ili specifičnim laboratorijskim testovima, hormonskim analizama i dr.
Lečenje erektilne disfunkcije obuhvata, na prvom mestu, utvrđivanje pravog uzroka oboljenja. Za većinu pacijenata neophodna je promena načina života i eliminacija faktora rizika za nastanak poremećaja čime se poboljšava i opšte zdravlje pacijenta. Terapija erektilne disfunkcije obuhvata specifične lekove, hormonska terapiju, kao i druge metode sa ciljem poboljšanja stanja pacijenta, u zavisnosti od samog uzroka oboljevanja. U svrhu lečenja se mogu koristiti i dijetetski suplementi sa dokazanom kliničkom efikasnošću kod poremećaja endotelne funkcije, samostalno ili u kombinaciji sa lekovima.

TERAPIJA L-ARGINOM U DOZI OD 2500 mg I TADALAFIL-om U DOZI OD 5 mg, U KOMBINOVANOJ TERAPIJI I MONOTERAPIJI, U TRETMANU EREKTILNE DISFUNKCIJE10

Dizajn studije: prospektivna, randomizovana, multicentrična studija, 300 pacijenata

Zaključak:

*The Daily Therapy With L-Arginine 2,500 mg and Tadalafil 5 mg in Combination and in Monotherapy for the Treatment of Erectile Dysfunction: A Prospective, Randomized Multicentre Study; Gallo L, Pecoraro S, Sarnacchiaro P, Silvani M, Antonini G.

EFEKAT L-ARGININA NA PARAMETRE SEMENE TEČNOSTI U TRETMANU MUŠKOG INFERTILITETA4

Klinička studija je obuhvatila 15 infertilnih pacijenata i kontrolnu grupu od 30 muškaraca sa normalnim fertilitetom

*The effect of L-Arginine of treatment for infertile men on semen parameters; Abdul Rahman Jihad Manssor1, Zaid Mohammed Mubarak Al–Mahdawi1, Azzawi Mustafa Hadi;